Veelgestelde vragen - Oerbron bevalbaden

Hieronder een overzicht van veelgestelde vragen over het huren van een bevallingsbad. Zit je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op
via 085-0609147 of info@oerbron.nl. We helpen je graag!

Bevalbad huren

Wanneer kunnen wij een bevalbad reserveren? 
Bij De Oerbron huur je een bevalbad voor vijf weken, drie weken vóór en twee weken na de uitgerekende datum. Dit is de periode waarin je thuis zou mogen bevallen bevallen. Wij adviseren om het bevalbad enkele weken voor de daadwerkelijke verzenddatum te reserveren. Zo weet je zeker dat het bevalbad waar jouw voorkeur naar uitgaat beschikbaar voor je is.

Kan de vloer in ons huis het gewicht van een bevalbad aan?
Ja, dat is geen probleem. Het water gebruikt u gedurende maximaal 20 uur in verband met de hygiëne. Er is dus geen sprake van een constant gewicht zoals bijvoorbeeld bij een waterbed.

We hebben een bevalbad gehuurd. Wanneer wordt deze geleverd?
Onze opblaasbare bevalbaden worden verstuurd met PostNL, je ontvangt een T&T code zodra het bevalbad het magazijn heeft verlaten. Dit gebeurt altijd ruim op tijd, zodat het bevalbad uiterlijk op de dag dat je 37 weken zwanger bent wordt geleverd. De ovale verwarmde bevalbaden worden geleverd met een koerier. Wij nemen voor het leveren hiervan altijd persoonlijk contact met je op en plannen zo een bezorgmoment met je in. Wij hechten veel waarde aan duurzaamheid en hebben daarom twee vaste bezorgdagen waarop wij de verwarmde bevalbaden bezorgen en ophalen. Zo kunnen we efficiënt en duurzaam werken, uiteraard houden wij tijdens het inplannen altijd rekening met de datum waarop jij het bevalbad uiterlijk wilt ontvangen. Wil je meer weten over de bezorging van onze verwarmde bevalbaden? Bekijk dan onze pagina over het bezorgen van gehuurde bevalbaden.

Zijn de baden eenvoudig op te zetten?
Ja, al onze bevalbaden zijn binnen 15-30 minuten opgezet. Het vullen van het bad kost in verhouding de meeste tijd. Afhankelijk van het type bad varieert dit van 50 tot 75 minuten. Dus als je voor het grootste bevalbad hebt gekozen, dan kost het uiterlijk 1,5 uur om het bad op te zetten en te vullen.

Is het belangrijk om het bevalbad van tevoren uit te testen?
Ja, wij adviseren zeker om een bevalbad op te zetten zodra je het hebt ontvangen. Zo weet je direct hoe je eenvoudig het bevalbad op kunt zetten, maar kun je ook controleren of alles naar wens is. Omdat je nooit weet wanneer de bevalling begint, is het prettig om te weten hoe alles in zijn werk gaat. Dit geeft rust voor zowel voor de zwangere als voor degene die het bevalbad op zal bouwen als het zover is. Ook kun je direct kijken waar je het bevalbad neer wilt gaan zetten en met welke kraan je het wilt gaan vullen en de benodigde kraankoppeling alvast klaar leggen zodat je dit niet meer hoeft uit te zoeken.

Kan ik het bevalbad nog annuleren?
Het kan natuurlijk voorkomen dat je onverwacht toch niet meer in een bevalbad wilt bevallen. In zo’n geval kun je het bevalbad annuleren en zullen wij het aankoopbedrag terugstoren. Mocht het bevalbad al geleverd zijn (tussen de 36-37 weken) dan kun je het bevalbad retourneren door ons te informeren. Vervolgens krijg je een retourlabel toegestuurd en als het bevalbad volledig ongebruikt (ook de bevalhoes nog in de verpakking) bij ons terug is gekomen, storten wij een deel van het aankoopbedrag terug.

Is een aparte hoes voor de bevalling nodig?
Ja, bij alle bevalbaden van De Oerbron ontvang je een nieuwe professionele bevalhoes. Deze is voor eenmalig gebruik en kan na de bevalling worden weggegooid. Zo ben je 100% verzekerd van een hygiënische omgeving, waarin je baby op de wereld kan worden gezet.

Als wij een bevalbad huren, hoe is het dan met de hygiëne gesteld?
Omdat je tijdens badbevalling met baby’s te maken hebt, staat hygiene als vanzelfsprekend bij ons centraal. Hoe zorgen we hiervoor? Ieder bevalbad wordt standaard gecontroleerd en, ook bij ongebruikte geretourneerde bevalbaden, gereinigd. Voor zowel de verwarmde bevalbaden als de opblaasbare bevalbaden zijn de persoonlijke bevalhoes, vloerzeil, thermometer, aan/afvoerslang en schepnetje voor eenmalig gebruik. Ons schoonmaak protocol wordt inmiddels ook door ziekenhuizen gebruikt voor badbevallingen.

De kraankoppelingen passen niet, wat nu?
De Oerbron levert een volledig kraankoppelingspakket, hier zit ook een quooker koppeling bij in. Test voordat de bevalling begint altijd welke koppeling op de kraan past. Heb je tóch een afwijkende kraan en passen de koppelingen niet? Neem dan contact met ons op, dan denken we graag met je mee, zodat je onbezorgd het bevalbad kunt vullen als het zover is.

Wat zijn de voordelen van verwarmingselementen?
De verwarmde bevalbaden worden verwarmd door een systeem die niet met water in aanraking komt. Deze verwarmingselementen houden het bad door middel van een thermostaat op temperatuur. Je hoeft het bad tijdens de bevalling niet bij te vullen met warm water. Dat is natuurlijk prettig, omdat de watertemperatuur daarmee stabiel blijft, maar dit biedt ook de mogelijkheid om als partner in het bevalbad te stappen. Je hoeft je niet meer druk te maken met emmers warm water om bij te vullen.

Kan ik het gehuurde bevalbad meenemen naar een ziekenhuis?
Ja, je kunt het bevalbad van De Oerbron meenemen naar het ziekenhuis als je toch niet thuis meer mag/kunt bevallen. Wij adviseren wel om voorafgaand aan de bevalling contact op te nemen met het ziekenhuis of je verloskundige. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en weet je precies waar je aan toe bent.

Waarin verschillen jullie van andere aanbieders?
Wij verhuren bevalbaden sinds 2000 en hebben dan ook ruime ervaring hiermee. Wij geloven dat iedereen persoonlijke voorkeuren heeft voor bevalbaden en daarom bieden wij verschillende soorten en maten bevalbaden. Bij De Oerbron staat duurzaamheid centraal, wij hebben hoge hygiënische standaarden en hergebruiken alleen onderdelen die nooit met de baby of het water in aanraking zullen komen. De persoonlijke bevalhoes is dan ook altijd nieuw en wordt na gebruik direct weggegooid.

Is er gevaar voor legionella bij een verwarmd bevalbad?
Een legionella bacterie ontstaat alleen in stilstaand water met een temperatuur van 25°C – 55°C en dit risico is niet aanwezig bij het gebruik van een bevalbad. De baden worden pas enkele uren voor de bevalling gevuld en alleen daarom al is dit niet mogelijk.

Bevalbad kopen

Als wij een bad of accessoires willen aanschaffen, hoe lang duurt het dan voordat we de bestelling thuis krijgen?
Op werkdagen geldt: vóór 18 uur besteld, is de volgende dag verzonden. In principe is je bestelling dus meestal binnen 1-3 werkdagen in huis.

Is een aparte hoes voor de bevalling nodig?
Ja, tijdens de bevalling in een bevalbad adviseren wij om altijd een persoonlijke bevalhoes te gebruiken. Hygiëne is tijdens een bevalling ontzettend belangrijk, dus gooi na de bevalling de bevalhoes altijd weg. Deze zijn écht voor eenmalig gebruik.

Ik heb mijn bestelling niet kunnen gebruiken, kan ik deze retourneren? 
Als de producten nog in de ongeopende verpakking zitten, dan kun je deze retourneren. Nadat wij je bestelling retour hebben ontvangen zullen we het aankoopbedrag restitueren.

Winkelwagen
De waardering van www.oerbron.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 24 reviews.