vragen-bevalbaden

Veelgestelde vragen

Over onze bevalbaden

FAQ bevalbad huren

Hieronder een overzicht van de meeste gestelde vragen over het huren van een bevallingsbad. Zit uw vraag er niet bij; bel dan naar 034-6722155.

U huurt het bad voor vijf weken, drie weken vóór en twee weken na de uitgerekende datum. Dit is de periode dat u thuis mag bevallen. 

Reserveer het bevallingsbad op tijd, zodat het bad van uw keuze beschikbaar is.

Ja, dat is geen probleem. Het water gebruikt u gedurende maximaal 20 uur in verband met de hygiëne. Er is dus geen sprake van een constant gewicht zoals bijvoorbeeld bij een waterbed.

Onze opblaasbare baden worden verstuurd met DHL, u ontvangt een track&tracecode. Onze Ovale bevalbaden worden geleverd via Courier Connect. Zij sturen een mail of een sms om aan te kondigen wanneer zij het bad komen bezorgen. Dit is altijd voordat de huurperiode begint. Het bad wordt door de koerier bij u thuis afgeleverd. Ook als u bij wijze van spreken 3 hoog achter woont. Andere vervoersbedrijven leveren alleen bij de voordeur af. De koerier vindt het wel fijn als iemand hem kan helpen. Klik hier voor meer informatie over het bezorgen en retourneren van een huurbad.

Ja, Alle baden zijn binnen 15 minuten opgezet. Het vullen van het bad kost in verhouding de meeste tijd. Afhankelijk van het type bad (link) varieert dit van 50 tot 75 minuten. Dus in het uiterste geval kost het 1,5 uur voordat het bad opgezet en gevuld is.

Ja, als u een bad bij ons huurt dient u het bad uit te testen. Het is prettig om het opzetten en vullen van het bevalbad al eens voor de bevalling te hebben doorlopen. U kunt dan rustig de handleiding doorlezen, uitzoeken wat de beste plaats voor het bad is en welke koppeling op de kraan past. Dit voorkomt stress als de weeën beginnen. In onze ervaring is de kans op een badbevalling groter als het bad is getest. 

We gaan er van uit dat u geldige reden heeft om het bad te annuleren. Geld kan geretourneerd worden als de huurtermijn nog niet is ingegaan en er sprake is van een medische indicatie. Dit voor de 37e week. We vragen dan een bewijs van gynaecoloog of verloskundige.

In onze visie kunt u een bad nooit gebruikt hebben. Het is belangrijk het bad van tevoren uit testen als voorbereiding op de bevalling en van te genieten. Mocht u tijdens de huurperiode helaas naar het ziekenhuis moeten en de bevalhoes zit nog (ongeopend) in de verpakking, dan retourneren wij €40,-.

Ja, uitgaand van afdoende hygiëne is een professionele bevalhoes noodzakelijk. Gevoelsmatig lijkt het ons ook fijn om in een nieuwe, schone hoes te kunnen bevallen.

De hygiëne is gewaarborgd. Elk bad wordt standaard gecontroleerd en gereinigd. Voor de opblaasbare baden zijn de persoonlijke bevalhoes, vloerzeil, thermometer, aan/afvoerslang en schepnetje voor eenmalig gebruik. Bij de ovaalbaden geldt dit ook m.u.v. de aan en afvoerslagen, deze komen retour en worden gedesinfecteerd. We verhuren bevalbaden vanaf het jaar 2000 en er heeft zich geen enkele infectie voorgedaan. Ons schoonmaak protocol wordt inmiddels ook door ziekenhuizen gebruikt. ,

De Oerbron levert een volledig kraankoppelingspakket. Test van tevoren welke koppeling op uw kraan past. Heeft u een afwijkende kraan, dan kunt u contact met ons opnemen voor advies. Stuur in de bijlage een foto mee.

Onze ovaalbad worden verwarmd door een systeem wat niet met water in aanraking komt. Deze verwarmingselementen houden het bad door middel van een thermostaat op temperatuur. U hoeft het bad  tijdens de bevalling dan niet bij te vullen. Dit is zeker aan te raden als de zwangere en partner samen in bad gaan. Deze verwarmingsoplossing komt niet in contact met water.

Het verwarmingselement voor de opblaasbare baden werkt met 2 slangen en een temperatuursensor die ingesteld is op 37°C. De slangen worden, met bevestigde sensor in het bad gehangen zodat het water op temperatuur blijft.

 

Ja, er zijn diverse ziekenhuizen die toestaan dat u zelf een bad meeneemt. U kunt uw verloskundige hier naar vragen. Anders kunt u contact met ons opnemen.

In onze visie gebruikt u het bad voor, tijdens en ook na de bevalling. Allereerst vinden wij het belangrijk dat het bad van tevoren gebruikt wordt als voorbereiding op de bevalling. Dankzij de aparte aan- en afvoerslang kunt u het bad vaker gebruiken. Het gebruik van een en dezelfde slang om het bad te vullen en te legen is niet verantwoord. Tijdens de bevalling gebruikt u de hygiënische bevalhoes.

Al vanaf het jaar 2000 verhuren wij bevalbaden. Wij hebben vijf verschillende soorten baden in de aanbieding en zijn de enige die een beval bad met verwarmingselementen verhuurt.

We zetten bewust in op duurzaamheid door het geboortebad en badpakket te laten retourneren waarbij de hygiëne optimaal gewaarborgd is. Bij ieder bevalbad wordt een bevalhoes geleverd. Deze persoonlijke hoes is wel voor eenmalig gebruik.

De baden worden door onze koerier gebracht en gehaald.

Legionella ontstaat alleen bij stilstaand water met een temperatuur van 25°C – 55°C en dit risico is niet aanwezig bij het gebruik van een bevalbad. De baden worden pas enkele uren voor de bevalling gevuld en alleen daarom is dit niet mogelijk. In het geval van de mobiele badverwarming zorgt de verwarming voor circulatie van het water en is het risico op legionella daarom niet aanwezig. 

FAQ bevalbad kopen

Hieronder een overzicht van de meeste gestelde vragen over het kopen van een bevallingsbad. Zit uw vraag er niet bij; bel dan naar 034-6722155.

Pas op met de aanschaf van tweedehands baden. We hebben diverse keren mee gemaakt dat zwangeren op het laatste moment De Oerbron benaderden omdat het tweedehands gekochte bad lek bleek te zijn.

Over het algemeen kunnen wij uw bestelling binnen 2 tot 3 werkdagen bezorgen.

Ja, uitgaand van afdoende hygiëne is een professionele bevalhoes noodzakelijk. Gevoelsmatig lijkt het ons ook fijn om in een nieuwe, schone hoes te kunnen bevallen.

Dat is natuurlijk erg vervelend. Als de producten nog in de ongeopende verpakking zitten, dan kunt u deze retourneren. Nadat wij uw bestelling retour hebben ontvangen zullen het aankoop bedrag restitueren. Zie verder de voorwaarden vermeld op onze webwinkel.

DE OERBRON

ontwikkeling in het water

Winkelwagen