Ontwerp zonder titel (2)

Veelgestelde vragen - Oerbron bevalbaden

Hieronder een overzicht van veelgestelde vragen over het huren van een bevallingsbad. Zit je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via 085-06 09 147 of info@oerbron.nl. We helpen je graag!

Bevalbad huren

Bij Oerbron huur je een bevalbad voor vijf weken, drie weken vóór en twee weken na de uitgerekende datum. Dit is de periode waarin je thuis zou mogen bevallen bevallen. Wij adviseren om het bevalbad uiterlijk enkele weken voor de daadwerkelijke verzenddatum te reserveren. Uiteraard kun je ook voor spoedleveringen bij ons terecht. We denken graag met je mee! 

Ja! Baby’s laten zich niet plannen, maar ook jij als moeder kunt van gedachten veranderen tegen het einde van de zwangerschap. Daarom kun je bij ons ook met spoed een bevalbad huren. Wij zullen in zo’n geval het bevalbad zo snel mogelijk verzenden en zorgen dat het binnen 1-2 werkdagen bij je geleverd wordt. Hiervoor rekenen wij geen extra kosten. 

Opblaasbare bevalbaden
Onze opblaasbare bevalbaden worden verstuurd met DPD, je ontvangt een T&T code zodra het bevalbad ons magazijn heeft verlaten. Dit gebeurt altijd ruim op tijd, zodat het bevalbad tussen de 36e en 37e week van je zwangerschap wordt geleverd. 

Verwarmde bevalbaden
Onze verwarmde bevalbaden worden geleverd met een koerier. Wij nemen voor het leveren hiervan altijd persoonlijk contact met je op en plannen zo een bezorgmoment met je in.  Wij hechten veel waarde aan duurzaamheid en hebben daarom vaste bezorgdagen waarop wij de verwarmde bevalbaden bezorgen en ophalen. Zo kunnen we efficiënt en duurzaam werken, uiteraard houden wij tijdens het inplannen altijd rekening met de datum waarop jij het bevalbad uiterlijk wilt ontvangen. Wil je meer weten over de bezorging van onze verwarmde bevalbaden? Bekijk dan onze pagina over het bezorgen van gehuurde bevalbaden.

Het kan natuurlijk voorkomen dat je onverwacht toch niet meer in een bevalbad mag bevallen. Als je bevalbad nog niet verzonden is, dan kun je het gratis annuleren en wordt het aankoopbedrag teruggestort.

Is je bevalbad al geleverd (tussen 36-37 weken) en is er iets veranderd aan je situatie? Ook dan kun je het bevalbad retourneren door ons te informeren. Als het bevalbad volledig ongebruikt (de bevalhoes en waterslang ongeopend in de verpakking) bij ons terug is gekomen, storten wij een deel van het aankoopbedrag terug. Bij opblaasbare bevalbaden is dat 50 euro en bij verwarmde bevalbaden 75 euro. 

Omdat je tijdens badbevalling met baby’s te maken hebt, staat hygiëne als vanzelfsprekend bij Oerbron centraal. Hoe zorgen wij hiervoor? Ieder bevalbad wordt standaard gecontroleerd en, ook bij ongebruikte geretourneerde bevalbaden, professioneel gereinigd. Ons schoonmaakprotocol wordt ook door ziekenhuizen en verloskundigen gebruikt voor bevalbaden.

Daarnaast wordt bij ieder bevalbad een persoonlijk pakket meegeleverd, waarbij meerdere producten voor eenmalig gebruik zijn: persoonlijke bevalhoes, vloerzeil, thermometer, aan-/afvoerslang, gynaecologische handschoenen, dompelpomp en het schepnetje. Dat is wel zo hygiënisch!

Ja zeker! Je kunt het bevalbad van Oerbron meenemen naar het ziekenhuis als je toch niet thuis meer mag/kunt bevallen. Wij adviseren om voorafgaand aan de bevalling contact op te nemen met het ziekenhuis of je verloskundige. Zij zijn op de hoogte van de situatie in jouw ziekenhuis. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en weet je precies waar je aan toe bent. 

Bevalbad huren - praktische informatie

Ja, in principe zijn alle vloeren (ook die in een oud grachtenpand) geschikt voor het dragen van een bevalbad. 

Bij het grootste bevalbad is de belasting op de vloer ongeveer 460kg per m2 (er is geen sprake van puntbelasting). Normale vloerconstructies kunnen dit gewicht met gemak dragen. 

Heb je een oud(er) huis en twijfel je hierover? Bouwtekeningen of een constructeur of aannemer kunnen uitsluitsel hierover geven. Het gevulde bevalbad gebruik je maximaal 24 uur in verband met de hygiëne. Er is dus geen sprake van een constant gewicht zoals bijvoorbeeld bij een waterbed.

Ja, al onze bevalbaden zijn binnen 15-30 minuten opgezet. Het vullen van het bad kost in verhouding de meeste tijd. Afhankelijk van het type bad varieert dit van 50 tot 75 minuten. Dus als je voor het grootste bevalbad hebt gekozen, dan kost het uiterlijk 1,5 uur om het bad op te zetten en te vullen. Je kunt extra tijd winnen door het bevalbad enkele dagen voordat de bevalling begint alvast op te blazen. Dan hoef je het bad enkel nog te vullen als de bevalling is begonnen. Let er wel op dat het bevalbad op een plek staat waar het niet kan beschadigen.

Ja! Zodra het bevalbad is geleverd is het goed om direct te controleren of alle benodigdheden aanwezig zijn en alles duidelijk is. Omdat je nooit weet wanneer de bevalling begint, is het prettig om te weten hoe alles in zijn werk gaat. Dit geeft rust voor zowel voor de zwangere als voor degene die het bevalbad op zal bouwen als het zover is. Ook kun je direct kijken waar je het bevalbad neer wilt gaan zetten en met welke kraan je het wilt vullen en de benodigde kraankoppeling alvast klaarleggen zodat je dit niet meer hoeft uit te zoeken.

Ja, bij alle bevalbaden van Oerbron ontvang je een nieuwe persoonlijke bevalhoes. Deze is voor eenmalig gebruik en wordt na de bevalling weggegooid. Zo ben je 100% verzekerd van een hygiënische omgeving, waarin je baby op de wereld kan worden gezet.

Als je een bevalbad huurt bij Oerbron dan ontvang je een set met universele kraankoppelingen die op 95% van alle Nederlandse kranen passen. Hier zit ook een Quooker kraankoppeling bij in.

Tip: test voordat de bevalling begint altijd welke koppeling op de kraan past en leg de juiste koppeling direct apart zodat je hier niet meer naar hoeft te zoeken als de bevalling begint.

Heb je tóch een afwijkende kraan en passen de koppelingen niet? Neem dan contact met ons op, dan denken we graag met je mee. We vinden altijd samen een oplossing, zodat je onbezorgd het bevalbad kunt vullen als het zover is.

Verwarmde bevalbaden huren

De verwarmde bevalbaden zijn uniek in Nederland en België. Oerbron heeft deze bevalbaden ontwikkeld om nog meer comfort en gemak te creëeren tijdens de bevalling. 

  • Je kiest voor gemak: het water blijft constant op temperatuur door hoogwaardige verwarmingselementen.
  • Extra bewegingsruimte door de smalle rand.
  • Vier kunststof delen waar je nóg beter tegen af kunt zetten.
  • Eenvoudig en snel opbouwen.
  • Volledige focus op de bevalling en de baby.
  • Verloskundigen zijn er erg blij mee: de harde rand geeft meer steun bij eventuele controles.
  • Beleef de bevalling nog meer samen: er is niemand nodig die het water op temperatuur hoeft te houden en met emmers water hoeft te sjouwen, je kunt er ook voor kiezen om samen in het bevalbad te gaan zitten. 
  • De verwarmde bevalbaden zijn wit van kleur en doen het daardoor ook erg goed bij geboortefotografen. 
  • Extreem veilig: wij voldoen met deze bevalbaden aan de RIVM regelgeving. Daar kun je op rekenen.
  • Duurzaam: heb je een warmtepomp in huis? Dan ben je met de verwarmde bevalbaden van Oerbron verzekert van genoeg warm water. Wel zo prettig tijdens de bevalling!

Ja zeker! De verwarmde bevalbaden voldoen volledig aan de hygiënische regelgeving van het RIVM. Ook op het gebied van legionella. Een legionella bacterie ontstaat alleen in stilstaand water met een temperatuur van 25°C – 55°C en dit risico is niet aanwezig bij het gebruik van een bevalbad.

Ja, de verwarmde bevalbaden hebben een praktische vorm. Daarnaast heb je veel bewegingsruimte omdat dit bevalbad een dunne rand heeft. Dit geeft verloskundigen de mogelijkheid om eenvoudiger controles uit te voeren en de kans op een hands-off bevalling worden hiermee groter. Door beter zicht, hoeven zij minder handelingen te verrichten. Verloskundigen zijn erg positief over de verwarmde bevalbaden van Oerbron.

Ja! De laatste jaren is de vraag naar verwarmde bevalbaden erg hard gegroeid. Steeds meer verloskundigen en zwangeren ervaren zo de grote voordelen van deze bevalbaden. De populariteit is niet voor niets: deze bevalbaden zijn gemaakt met de zwangeren én professionals in het achterhoofd.

Ja, doordat het bevalbad niet afkoelt is dit een uitstekend alternatief als je een warmtepomp in huis hebt. In het kader van duurzaamheid is dat wel zo prettig. Twijfel je over de hoeveelheid water in dit bevalbad en wil je graag meer informatie? Neem dan contact met ons op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden. 

In de verwarmde bevalbaden van Oerbron gaat 690 liter water. 

Bevalbad kopen

Op werkdagen geldt: vóór 15 uur besteld, is de dezelfde dag verzonden. Je kunt bestelling dus binnen 1-2 werkdagen in huis verwachten.

Ja, tijdens de bevalling in een bevalbad adviseren wij om altijd een persoonlijke bevalhoes te gebruiken. Hygiëne is tijdens een bevalling ontzettend belangrijk, dus gooi na de bevalling de bevalhoes altijd weg. Deze zijn écht voor eenmalig gebruik.

Ja, als je onverwacht geen gebruik hebt kunnen maken van de gekochte producten dan kun je deze retourneren. Nadat wij je bestelling retour hebben ontvangen zullen we het aankoopbedrag restitueren. Voor meer informatie over het retourzenden kun je naar onze retourpagina

Algemene vragen

Oerbron is de grondlegger van badbevallingen in Nederland en België. Wij verhuren al bevalbaden sinds 2000 en delen onze jarenlange ervaring graag met jullie. Iedereen heeft persoonlijke voorkeuren rondom de zwangerschap en bevalling. Daarom geloven wij in de kracht van keuze en bieden wij verschillende soorten en maten bevalbaden aan. 

Ook duurzaamheid staat bij Oerbron centraal. Zo zijn wij altijd in beweging, op zoek naar de duurzaamste optie. Van logistiek tot aan productkeuze, duurzaamheid komt overal in terug. Daarbij richten wij ons natuurlijk op de belasting voor de natuur, maar ook op lange levensduur en hoge kwaliteit van onze producten. Uiteindelijk profiteert iedereen daarvan!

Winkelwagen
De waardering van www.oerbron.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 278 reviews.