Verwarmingselement

De makkelijkste manier om je bevalbad te verwarmen

Met het verwarmingselement van de Oerbron blijft jouw bevalbad op temperatuur. Steek de stekker in het stopcontact en je bent verzekerd van een aangename temperatuur van je bad.

verwarmd bevallingsbad

Hoe werkt ons verwarmingselement?

Heel eenvoudig, de verwarming is voorgeprogrammeerd op 37 C° en het enige wat je hoeft te doen is de stekker in het stopcontact te steken en de in- en uitvoer slangen in je bad te hangen. Als de temperatuur lager is dan de doeltemperatuur slaat de verwarming automatisch en stopt als de gewenste temperatuur is bereikt. 

Het verwarmingselement van de oerbron

1. Plaats het verwarmingselement op een stabiele ondergrond

Stel de mobiele badverwarmer ongeveer op 1,5 meter vanaf het zwembad op en check of deze stabiel is geplaatst.

2. Hang de slangen in het bevalbad

Stel de mobiele badverwarmer ongeveer op 1,5 meter vanaf het zwembad op en check of deze stabiel is geplaatst.

verwarmd bevallingsbad

3. Neem plaats in je verwarmde bad

De verwarming zorgt ervoor dat je bad op temperatuur blijft. Zo simpel is het!

Huur het verwarmingselement nu bij een van onze bevalbaden

Een aantal veel gestelde vragen...

Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op en wij beantwoorden uw vraag!

Kan de mobiele badverwarming koud water verwarmen naar de gewenste temperatuur?

Dit kan wel maar zal afhankelijk van de grote van het bad en de starttemperatuur lang duren en hiervoor is het apparaat niet ontwikkeld. We hebben ervoor gekozen om de mobiele badverwarmer te ontwikkelen met een laag energieverbruik van maximaal 600watt. 1000 liter water wordt binnen 24uur ongeveer 1 C° warmer. Het is van belang om het bad met warm water te vullen en daarna op temperatuur te houden.

Hoe zit het met legionella?

Bij een bad zonder verwarming is deze kans statisch groter dan bij een bad wat met de mobiele bad verwarming op temperatuur wordt gehouden. Legionella ontstaat namelijk in stilstaand water tussen 25C° en 55C°. Doordat de mobiele bad verwarming het water laat circuleren krijgt de legionellabacterie geen kans zich te ontwikkelen.  Hier hoeft u zich dus geen zorgen over te maken. Aanvullend is de bad verwarming uitgerust met een apart legionella filter waardoor deze bacterie geen schijn van kans heeft.

Komt het water in aanraking met elektrische onderdelen?

Nee, door de slimme constructie van het verwarmingselement worden alleen de aan- en afvoerslangen met temperatuur sensor in het bad gehangen.

Winkelwagen