FAQ OKZ

Veelgestelde vragen

ouder & kindzwemmen

FAQ

Hieronder een overzicht van de meeste gestelde vragen. Zit uw vraag er niet bij; bel dan naar 035-5316733 of stuur een mail naar info@oerbron.nl.

We starten met de zwemlessen vanaf 2 maanden (Guppies). Daarna kan er op iedere leeftijd worden ingestroomd. We spreken eerst een gratis proefles af voordat uw kind definitief wordt ingedeeld.

Over het algemeen niet. Kinderen stromen redelijk snel door naar een volgende groep. Het kan zijn dat u wat langer moet wachten als u een voorkeur heeft voor een bepaalde dag of zwembad.

Wij geven les in drie kleine zwembaden in Amsterdam; het therapie bad in Reade, het therapie bad De Werf en het doelgroepen bad van het De Miranda bad.

Dat kan het beste via het inschrijfformulier op de website; inschrijfformulier. U krijgt dan automatisch een bevestiging. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. 

Nee, deze lesmethode past niet in onze filosofie. We gaan uit van spelenderwijs leren waarin vertrouwen en plezier voorop staan. Op die manier kunnen kinderen ook watervrij worden zonder dit proces te forceren. We kiezen bewust niet voor het aanbieden van survival lessen. In onze ogen forceer je en is er een kans dat je kind en weerzin tegen water krijgt door een traumatische ervaring. 

Kinderen tot 9 maanden mogen naakt zwemmen. Daarna is een zwembroekje of zwempakje wel gewenst.

Nee, dat wordt helaas te druk. Eén ouder kan meezwemmen, de andere ouder kan langs de kant komen kijken.

We maken andere keuzes. We zwemmen in kleine zwembaden met kleine groepen en ontvangen geen subsidie.

De groepsgrootte is ongeveer 10 kinderen. Soms iets meer, soms iets minder. Dat is afhankelijk van de doorstroming.

Tijdens de les is er niet veel ruimte om zaken te bespreken. U kunt het beste een mail sturen naar info@oerbron.nl. Wij zullen de vragen en opmerkingen doorspelen naar de docent(e).

U betaalt per 10 lessen die u voor aanvang betaald moet hebben. Dit is dus geen strippenkaart die het hele jaar kunt gebruiken. Als u het hele jaar bij ons zwemt betaald u voor 40 lessen, 4 keer 10 lessen. We vragen uw IBAN nummer voor automatische afschrijving. Dit nummer gebruiken we alleen als u bent ingedeeld. Daarnaast rekenen we eenmalig € 10 inschrijfgeld maar die betaalt u pas als u ingedeeld bent.

De lessen zijn doorlopend en gaan door totdat u via de mail opzegt. U heeft dan een maand opzegtermijn. De opzegging is pas definitief zodra de Oerbron deze bevestigd heeft.

In principe niet. Voor kinderen die langere tijd ziek zijn maken we een uitzondering. Neem hiervoor contact met ons op.

Nee, de nummering is voor ons zelf om de groepen uit elkaar te houden.

De docente zal dat op een gegeven moment aan u doorgeven. U krijgt ook nog een mail van ons.

Ja, als uw kind 5 jaar is en volgens de docente klaar is voor een volgend niveau, wordt u automatisch ingedeeld bij het diplomazwemmen. U krijgt daar van ons bericht over.

Kijk voor onze lesdata bij agenda.

DE OERBRON

ZWEMSCHOOL

Winkelwagen