Ontwerp zonder titel (2)

Oerbon
Bevallen in bad

Bevallen in bad heeft een aantal voordelen ten opzichte van een normale bevalling. Zo voelen vrouwen zich bij een waterbevalling gesteund door het water. Daardoor kunnen de steeds sterker wordende weeën beter opgevangen worden en kan de zwangere zich tussendoor ontspannen en krachten sparen voor de geboorte. Wij raden dan ook aan tijdens de zwangerschap en bevalling gebruik te maken van de ontspannende, verwarmende en zacht makende werking van warm water. Ook is het goed om ervaringen van andere vrouwen met bevallen in bad te lezen.

Voordelen van bevallen in water

wij verhuren al ruim 20 jaar vol tevredenheid onze bevalbaden

  • Waar er bij een “gewone” bevalling na de zware tocht door het geboorte kanaal plotseling koude lucht is, kan de baby in het warme water eerst rustig bijkomen en meteen kennis maken via de huid op huid contact met zijn moeder.
  • Voor de aanstaande moeder is het bad tijdens de bevalling een aangename, warme en veilige plek die helpt te ontspannen.  Op deze manier is het makkelijker de spanningen in het bekken, de rug en de benen tussen de weeën door los te laten.
  • Het warme water zal helpen om met de aandacht naar binnen te gaan, zodat de zwangere zich kan focussen op de baby en de processen die zich binnenin plaats vinden. Het helpt om  te verbinden met de oerkrachten van het leven en het volgen van het natuurlijke proces van de baring.
  • De ontsluitingsfase verloopt meestal sneller. Vooral wanneer pas met 5 à 6 cm ontsluiting in het water gegaan wordt.
  • De uitdrijvingsfase van de bevalling verloopt meestal geleidelijker. Hierdoor kunnen de vagina en het perineum langzaam worden opgerekt en wordt de kans op inscheuren of een ‘knip’ kleiner. In het water vindt er namelijk een verweking van de bekkenbodem plaats. Ook de huid rond de vagina en perineum wordt door het water soepeler. Extra aandacht voor dit gebied tijdens de zwangerschap middels perineum massage en eenvoudige bekkenbodem oefeningen helpen de weefsels sterk en flexibel te maken. U kunt de perineum inmasseren met perineum olie.
  • Tijdens het bevallen in water werkt het warme water bloeddruk verlagend.
  • Het warme water heeft een verzachtend en oplossend vermogen. Hierdoor is het warme water een hele mooie zachte en natuurlijke manier van pijnbestrijding. De ervaring leert dat men in het warme water pijnlijke weeën beter kan verdragen en hanteren

t

Voorbereiding op een waterbevalling

wij verhuren al ruim 20 jaar vol tevredenheid onze bevalbaden

Ook vaders willen zich natuurlijk voorbereiden op de bevalling. Als het mogelijk is, kom samen met een partner onze showroom bezoeken. We nemen ruim de tijd om uw vragen te beantwoorden. Het verhuren en verkopen van bevalbaden aan zwangeren, verloskundigen en ziekenhuizen is voor ons meer dan alleen maar een verdien model. In onze visie is het belangrijk dat de zwangere zelf de keuze kan maken waar, wanneer en op welke manier zij wil bevallen en dat alle voorwaarden daarvoor aanwezig zijn.

DE OERBRON

ontwikkeling in het water

Winkelwagen
De waardering van www.oerbron.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 284 reviews.