Bevalbaden

Verkoop en verhuur

Bevalbaden van de Oerbron

verhuur en verkoop aan consumenten en professionals

Bevallen in water is van alle tijden. Soms als onderdeel van een religie (priesteressen in het oude Griekenland maakten gebruik van water bij de bevalling), soms omdat water ruim voorhanden was (stammen in de Amazone), soms ook spontaan in de eigen bad (kuip) in Nederland.

Sinds 1998 worden bevalbaden professioneel aangeboden in Nederland. Hoewel in het begin waterbevallingen door gynaecologen werden afgedaan als een hype, is het gebruik van water tijdens de bevalling niet meer weg te denken. Veel vroedvrouwen, verloskundigenpraktijken, doula’s, geboortecentra en ziekenhuizen hebben tegenwoordig een bevalbad in hun bezit. Mede door de komst van de opblaasbare baden is een bevallingsbad voor iedereen in Nederland bereikbaar geworden.

De Oerbron biedt een ovaal bad van glasfiber aan en de opblaasbare baden van La Bassine en Birth Pool in A Box. Fijne baden van goede kwaliteit, verschillende grootte, materialen en prijs. Op deze manier heeft u een ruime keuze om een geschikt bad te vinden voor uw waterbevalling. Het is mogelijk een bevalbad te huren of te kopen.

Als enige in Nederland heeft de Oerbron een showroom waar u de baden kunt bekijken, voelen en er in zitten. U krijgt een uitgebreide uitleg en advies.

De Oerbron is officiële distributeur van het Oerbron Ovaal bad en de opblaasbare bevalbaden van La Bassine Cocon. Als u geïnteresseerd bent in deze en aanverwante producten kunt u zich aanmelden als professionele klant.

Onze Visie

Het verhuren en verkopen van baden om in te bevallen is in onze ogen meer dan een verdienmodel. Wij vinden het belangrijk dat de zwangere overal de mogelijkheid heeft om op een manier te bevallen waarvoor zij kiest. Dat kan op het land zijn, in water, in een geboortecentrum, in het ziekenhuis of thuis. Van belang is, dat een zwangere in haar eigen kracht komt te staan om het proces van bevallen aan te gaan. Wij zijn er van overtuigd dat water en een bevalbad daarin een belangrijke rol kunnen spelen.

Onze verhuurbaden op een rij...

Onze bevalbaden

wij verhuren al ruim 20 jaar vol tevredenheid onze bevalbaden

De bevallingsbaden die wij verhuren/verkopen:

 • zijn veilig, stevig en comfortabel

 • zijn groot genoeg om alle houdingen aan te nemen die u maar wilt

 • zijn, uitgezonderd de opblaasbare baden, uit te rusten met een verwarmingssysteem

 • hebben een speciale persoonlijke hoes voor een veilig en hygiënisch gebruik. Onze hoezen zijn voor elk bad op maat gemaakt. Dus geen geklungel met zeiltjes e.d.

 • hebben een aparte aanvoer- en afvoerslang die regelmatig vervangen worden en na elk gebruik goed worden schoon gemaakt. Je kunt geen zelfde slang gebruiken om het bad te vullen én te legen. Dat is niet hygiënisch

 • zijn diep genoeg om de buik onder water te houden (zonder dat de verloskundige daar hinder van ondervindt)

 • zijn, behalve het  opblaasbare bad La Bassine Normaal en Birth Pool in een Box Mini, groot genoeg om samen met de partner in te bevallen

 • zijn eenvoudig in- en uit elkaar te halen

 • zijn eenvoudig te vervoeren

 • worden standaard na elk gebruik gereinigd. Ons infectie- en schoonmaakprotocol wordt ook door ziekenhuizen gebruikt

 • zijn, door het gebruik van een goede pomp, snel leeg te maken

 • hebben een goede temperatuurcontrole door een professionele badthermometer of verwarmingselement met thermostaat

 • huurt u voor een periode van 5 weken. Indien gewenst kan dit ook langer

 • worden geleverd met een uitgebreide handleiding

 • worden naar tevredenheid gebruikt door zowel de barende, haar partner als de verloskundige

Winkelwagen
De waardering van www.oerbron.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 1 reviews.